Zwembad Totaal
Zwembad en Spa Leverancier, bouw en ontwerp sinds 2010
Ma-Vrij: 13:00 - 16:00 + (31) 57869 0131

Meet & Regeltechniek

Wij bieden Meet & Regelsystemen  verkoop, onderhoud en installatie

Zwembadwater is onderworpen aan strenge hygiënische en kwaliteitsnormen, en terecht, om de gezondheid van zwemmers te beschermen. Deze vereisten worden weerspiegeld in zowel nationale als internationale normen en voorschriften.

Betrouwbare en goed functionerende meet-, regel- en doseertechnologie, die ervoor zorgt dat ten allen tijde een hygiënisch en chemisch onberispelijke waterkwaliteit is gewaarborgd, is vereist om aan deze eisen te voldoen.

Meet-, controle- en doseersystemen voor het meten van het zwembadwater en de resulterende dosering van zuur / alkali en vloeibaar desinfectiemiddel.

 • Wij ontwerpen het juiste doseersysteem voor uw zwembad, precies in overeenstemming met uw eisen.
 • We bedenken oplossingen met onze eigen standaardcomponenten die niets te wensen overlaten als het gaat om kwaliteit en veiligheid.
 • De compacte units worden klaar voor aansluiting geleverd en gemonteerd (op een montageplaat).
 • Nauwkeurige doseerpompen zorgen voor een precieze dosering van de chemicaliën in het zwembad.
 • Andere functies (afhankelijk van het ontwerp):

Inzicht in ORP, meting en hoe dit werkt.

De juiste waterbalans in commerciële of privé zwembaden en spa’s is het verschil in het hebben van een veilig en aantrekkelijk zwembad en een ramp. Vooruitgang in chemische automatisering, ontwikkeling van nieuwe desinfectiemethoden en beter onderwijs over de problemen in verband met waterchemie hebben het werk van de aquatic facility-manager eenvoudiger gemaakt en de zwemmer veiliger water gegeven.

ZwembadORP / pH-controllers bestaan ​​al sinds het midden van de jaren zeventig, maar waren erg groot en duur dus werden meestal alleen in gemeenten gevonden. De grootste innovaties kwamen in de vroege jaren 1990 toen controllers werden aangedreven door microprocessors in plaats van analoge technologie. De introductie van de twee pool controller met modemcommunicatie werd een uiterst krachtig hulpmiddel waarmee een operator het zwembadwater op afstand kan bewaken en beheren .

Communicatie op afstand heeft het mogelijk gemaakt om proactief te worden in zwembad- en spa beheer. Wanneer de waterchemie onder de vastgestelde drempel daalt, wordt een bericht verzonden naar een mailadres of mobiele telefoon zodat wij als zwembadbouwer zich kunnen aanmelden bij de controller om het probleem te diagnosticeren en te corrigeren voordat het probleem een ​​gezondheidsprobleem wordt. Chemische automatisering met directe verbindingen van op een microprocessor gebaseerde programmeerbare controllers naar een draadloos internetdatabasebeheersysteem biedt de beheerder van de waterfaciliteit “realtime” informatie over zijn waterchemie. Programmeerbare controllers zijn nu de rapportagemedia geworden die informatie van de aquatische faciliteit overbrengen naar een “gemakkelijk toegankelijk” record van de huidige en vroegere status van het zwembad. Dit biedt een betere monitoring en controle van de chemische balans  meer nauwkeurigheid dan ooit tevoren. Een nieuw tijdperk van beheer en controle van commerciële en prive zwembaden staat voor de deur.

Veel gestelde vragen

Wat is een zoutzwembad of een zoutelectrolyse ?

Zout-water chlorering is een proces waarbij opgelost zout (2500 – 6000 ppm) wordt gebruikt als opslagplaats voor het chlorering systeem van het zwembad. De chloorgenerator (ook bekend als een zoutcel, zoutgenerator of zout chlorinator) gebruikt elektrolyse in aanwezigheid van opgelost zout of natriumchloride (NaCl) om hypochloorzuur (HCIO) en natriumhypochloriet (NaClO)( chloor) te produceren , de ontsmettingsmiddelen die al vaak in zwembaden worden gebruikt. Als zodanig is een zoutwater bad niet echt chloorvrij; het maakt eenvoudig gebruik van een chloorgenerator in plaats van directe toevoeging van chloor.

Wat is chloorstabilisator?

Chloorstabilisator is een organische verbinding die chlorerende producten tegen de zon beschermt. Het wordt ook wel cyanuurzuur genoemd en wordt ook wel ‘conditioner’ genoemd. Water dat gestabiliseerd is, biedt zwembadeigenaren een duidelijk voordeel ten opzichte van niet-gestabiliseerde zwembaden. Bijvoorbeeld, voor elke 35 minuten dat een zwembad wordt blootgesteld aan de zon, verliest het water de helft van zijn HOCI (het hypochloorzuur dat ontstaat wanneer chloor in water wordt opgelost en dat verantwoordelijk is voor het desinfecterende vermogen van chloor.)

Wat is “Totale alkaliteit”?

Totale alkaliteit (TA) is een maat voor de weerstand van water tegen veranderingen in pH-waarden. De TA van een zwembad geeft de hoeveelheid alkali (niet te verwarren met alkaline ) in de vorm van bicarbonaten, carbonaten en hydroxiden aanwezig in het zwembadwater aan. Een goed TA-niveau helpt bij het beheersen van de pH-balans, vlekken op oppervlakken en corrosie van zwembadapparatuur.

Hoe lang moet mijn filter elke dag worden uitgevoerd?

Uw zwembadfilter is het belangrijkste onderdeel om uw zwembad schoon te houden. Het meest ideale, zou een filter de hele tijd moeten werken voor maximale circulatie en verwijdering van vuil. Een minimum van 8 uur per dag in de zomer en 4 tot 6 uur per dag in de winter wordt sterk aanbevolen.

Wat zijn fosfaten in het water ?

Fosfaat is de belangrijkste oorzaak van algen in zwembaden. Fosfaat en voedingsstoffen zijn vereist door alle levende organismen – inclusief algen – om te overleven en te bloeien. Fosfaat wordt geïntroduceerd in het zwembadwater uit verschillende bronnen, waaronder regen, afspoeling van gazons en tuinen, meststoffen, vogelzaad, plantmateriaal, stof, zonnebrandolie en bladeren. Na verloop van tijd zullen al deze bronnen een opeenhoping veroorzaken en de fosfaatconcentratie in het water verhogen en zo een progressieve algengroei bevorderen. Er zijn fosfaat verwijderaar beschikbaar om het fosfaatniveau in uw zwembadwater te verlagen tot minder dan 100 ppm (idealiter wilt u dat dit zo dicht mogelijk bij een nul waarde ligt).

Hoe weet ik of mijn zwembad lekt?

Normaal is de verdamping van het zwembadwater ongeveer 2,5 tot 6 cm per week. Om te bepalen of u een lek hebt, kunt u een eenvoudige emmer test uitvoeren met een gewone plastic emmer:
Breng zwembadwater op normaal niveau (midden van skimmer).
Plaats een emmer op de eerste of tweede trap van het zwembad.
Vul de emmer met zwembadwater tot hetzelfde niveau als het zwembad.
Markeer het waterniveau aan de binnenkant van de emmer.
Schakel de pomp uit en markeer het zwembadwaterniveau aan de buitenkant van de emmer.
Hervat de normale pompwerking.
Vergelijk na 24 tot 48 uur de twee waterniveaus:
Als het waterniveau van het zwembad  meer daalt dan het waterniveau in de emmer, is er waarschijnlijk een lek.
In geval van regen, herhaal de test (zorg ervoor dat uw zwembad is uitgerust met een automatische vulling om de watertoevoer af te sluiten).
Test is ongeldig na 48 uur. Om een lek  te verhelpen kunt u Fix a Leak gebruiken voor scheurtjes in wand en lekkage in het leidingnet .

 

Direct naar de Shop Meet & Regel Apparatuur)

AANBIEDINGEN

 • Poolconsulting premium PREMIUM

 • 525,-
 • Deze filterbesturing met waterniveau-regeling

  kan worden gebruikt voor zwembaden met

  overloopgoot of skimmerbaden.

  Het is geschikt voor het regelen van filterpompen

  met snelheidsregelaar (Speck en Pentair) en voor

  niet-gereguleerde 230V- en 400V-pompen.

  Digitale filterregeling voor filterpompen met drie individueel programmeerbaar bereik
  van vermogen. Met digitale timer, geïntegreerde verwarmingsregeling (inclusief
  watersensor) voor warmwater-warmtewisselaar en temperatuurverschilregeling voor het
  regelen van zonnesystemen door middel van een stuurventiel 24 V AC of een afzonderlijke Solarpomp 230V (regelklep
  en pomp optioneel verkrijgbaar).

 • NU KOPEN!
 • OSF POOLMASTER 230-ES

 • 545,-
 • EIGENSCHAPPEN

  De OSF filterpompbesturing is een eenvoudige zwembadsturing met de volgende Specificaties :
  • 1 fase 230 Volt filterpompsturing maximaal 8 Ampère.
  • Instelbare elektronische temperatuurregeling.
  • Aansluiting voor doseerapparatuur.
  • Analoge filtertijdklok.
  • Elektronische motorstroombeveiliging tot 8 Ampère.
  • Inclusief sensor voor watertemperatuur.
  • Indicatie voor filterpomp/verwarming in werking.

 • KOPEN NU!
 • SUGAR VALLEY STATION 1 CONTROLLER

 • 815,-
 •  

  EIGENSCHAPPEN

  • Sturing voor meten en regelen van pH, redox, vrij chloor en geleidbaarheid.
  • Inclusief Pool Management functies voor o.a. filter-/terugspoeltijden, pompsnelheden, verlichting, verwarming, etc.
  • Modulair, naar wens samen te stellen en uit te breiden

   

  Optioneel te voorzien van Wifi-module zodat de waterkwaliteit 24/7 op afstand gemonitord en bijgestuurd kan worden door de gebruiker en installateur.
  • Alarm management.
  • 2 jaar garantie op regelkast, 6 maanden op electroden.

  Specificaties
  • Afmeting behuizing 220 x 270 x 115 mm
  • Kleurendisplay 2,8” TFT, uitneem-/verplaatsbaar
  • Alarmmelding voor overdosering pH, maximale doseertijd pH en foutmeldingen registratie.
  • Communicatie via MODBUS mogelijk.
  • Electrodenhouder met lijmverbinding.

 • NU KOPEN!
 • Sugar Valley Oxilife OX1 elektrolyse (60 m3)

 • 1.425,-
 • Sugar Valley Oxilife OX1 elektrolyse (60 m3)

  EIGENSCHAPPEN

  Desinfectie met een minimum aan zout.
  De combinatie van Hydrolyse en lag zoutgehalte Electrolyse biedt maximale
  desinfectie met een minimale chloorproductie.
  In water met een lage geleiding (vanaf 500 mS) wordt automatisch ter
  plekke OH, Ozon, peroxide  en zuurstof geproduceerd voor de desinfectie
  van water. Er is maar 1 tot 1,5 gram zout/liter nodig.

 • NU KOPEN!