Zwembad Totaal
Zwembad en Spa Leverancier, bouw en ontwerp sinds 2010
Ma-Vrij: 13:00 - 16:00 + (31) 57869 0131

Er gaat niets boven een zwembad om van een eenvoudige achtertuin de ultieme verblijf bestemming te maken. Als u uw zwembad mooi, schoon en gezond wilt houden, moet u natuurlijk weten hoe u voor een zwembad moet zorgen.

Nieuw bij zwembadverzorging? Vraagt ​​u zich af hoe u voor een zwembad zorgt? Geen zorgen. Lees verder voor de basisprincipes van goed zwembadonderhoud.

Om uw zwembad schoon te houden en toekomstige problemen met algen, corrosie en opbouw te voorkomen, is het van cruciaal belang om uw water regelmatig te testen. Een goede vuistregel is om uw zwembadwater in de zomer twee tot drie keer per week te testen en in de winter een keer per week.

Als u ervoor kiest om zelf uw zwembadwater te testen, is een goede test kit essentieel. Zoek naar eenvoudig te gebruiken strips waarmee u het volgende kunt testen:

pH – Dit is de maat voor zuur en base in het zwembadwater, en het is belangrijk om de juiste balans te behouden: als de pH van uw zwembadwater te ver naar de zure kant van de schaal drijft, corrosie van zwembadoppervlakken en apparatuur kan voorkomen. Als uw pH te ver naar de basiszijde is, kan uw zwembad het risico lopen op aanslag, aanslag en troebel water. In het ideale geval wilt u een pH van ongeveer 7,5 handhaven. U kunt een chemicaliën pH plus verhoger of pH min verlager gebruiken om de waarde van uw pH naar behoefte aan te passen. Volg de aanwijzingen op het etiket voor de juiste hoeveelheid toe te voegen producten op basis van testresultaten en zwembad grootte.

Calciumhardheid – Dit is de hoeveelheid opgelost calcium in het zwembadwater. Lage calciumhardheid kan  de levensduur van zwembad folie verkorten. Hoge calciumgehalten kunnen calciumafzettingen op de oppervlakken van het zwembad en in apparatuur tot gevolg hebben. Het juiste bereik voor calciumhardheid in zwembadwater is 200 – 250 delen per miljoen (ppm) voor betonbaden en 175-225 ppm voor foliebaden.

Totale alkaliteit – Om ervoor te zorgen dat de pH van uw zwembad stabiel blijft, moet u een totale alkaliteit van 120-150 ppm handhaven. Lage totale alkaliteit kan niet alleen leiden tot pH-schommelingen en schommelingen, maar het kan ook corrosie en vlekken bevorderen. Hoge totale alkaliteit kan ook de pH doen fluctueren; het kan ook troebel water en aanslag veroorzaken. Volg de aanwijzingen van uw zwembadprofessional om de totale alkaliteit te verlagen TA- . Om de totale alkaliteit te verhogen, wordt een alkaliteits verhoger TA+aanbevolen.

Test Waarde
pH 7.2 – 7.6
Totale alkaliteit 120 – 150 ppm
Calciumhardheid 200 – 250 ppm (betonnen zwembaden)
Calciumhardheid 175 – 225ppm (vinylpools)
Vrij chloor 1 – 3 ppm
Vrije Broom 3 – 5ppm
Metalen: koper 0ppm
Metalen: ijzer 0ppm