Zwembad Totaal
Zwembad en Spa Leverancier, bouw en ontwerp sinds 2010
Ma-Vrij: 13:00 - 16:00 + (31) 57869 0131

Verwarming

Warmtepomp

Wij bieden Warmtepompen -verkoop, onderhoud en installatie

 

Hoe werken zwembadwarmtepompen?

 

Een zwembad warmtepomp gebruikt elektriciteit en genereert eigenlijk geen warmte. In plaats daarvan hebben warmtepompen een ventilator die warmte aanzuigt uit de buitenlucht die door de zon is verwarmd. Deze warme lucht wordt afgezogen door een ventilator en gecirculeerd door een buitenste verdampers luchtspiraal. Vloeibaar koelmiddel in de verdamper spiraal absorbeert warmte en zet het om in een gas.

Het warme gas in de spoel wordt vervolgens in de compressor gepompt waardoor de warmte toeneemt, waardoor een zeer heet gas ontstaat dat vervolgens door de warmtewisselaar condensor stroomt .

De zwembadpomp circuleert het zwembadwater dat uit het zwembad wordt getrokken, en gaat vervolgens door een filter en de warmtepompboiler.

Terwijl het vloeibare koelgas en water uit het zwembad tegelijkertijd door de warmtewisselaar worden gepompt, draagt ​​het hete gas zijn warmte over aan het water. Het water wordt 3-5 graden verwarmd terwijl het er doorheen stroomt en vervolgens stroomt het warmere water terug in het zwembad.

Wat is het verschil tussen een Inverter warmtepomp en de aan/uit warmtepomp ?

Wanneer u de artikelen over het profiel van de warmtepomp van een zwembad online leest, kunnen we leren dat we tegenwoordig twee hoofdtypen van zwembadwarmtepomp hebben: Aan / Uit-warmtepomp en Inverter-zwembadwarmtepomp. Zoals we weten, is de eerste aan / uit-warmtepomp ongeveer 60 jaar geleden gemaakt en  de inverter warmtepomp kwam pas tien jaar geleden op! Heb je geprobeerd deze twee soorten warmtepompen te gebruiken? Heb je je ooit voorgesteld wat het verschil is tussen Aan / Uit en Inverter? Oké, laten we eens kijken. We kunnen de antwoorden vinden in dit artikel.

Wat is On / Off warmtepomp en Inverter zwembad warmtepomp?

Voor beide categorieën is het loopprincipe vergelijkbaar: haal warmte (energie) uit de lucht om het over te brengen naar het warme water naar het zwembad. Zo omvat de zwembadwarmtepomp 3 belangrijke componenten:
a. verdamper
b. compressor
c. warmtewisselaar

Onder deze belangrijke onderdelen is de compressor het grootste verschil tussen Aan / Uit en Inverter-warmtepomp. We kunnen zeggen dat INVERTER een werkingsmodus van de compressor betekent, die vrij gelijkaardig is aan het idee van invertertechnologie in airconditioner.

Bij het vergroten van het gemeten verschil tussen de ingestelde temperatuur en de huidige watertemperatuur, begint het besturingssysteem te reageren door de compressorsnelheid te versnellen, die zich perfect aanpast aan de verwarmingsstatus van de warmtepomp. Als gevolg hiervan maakt de zwembadwarmtepomp van de omvormer dus een snelheidsvariatie van de compressor met een hoog rendement mogelijk, terwijl de aan / uit-pk altijd 100% verwarmingscapaciteit blijft tijdens bedrijf – dat betekent dat de omvormer-pk bijna 4 tot 6 keer meer energie herstelt dan het verbruikt!

Hierbij is het prestatieverschil voor een warmtepomp (die wordt gemeten aan de hand van de COP: prestatiecoëfficiënt), onder Aan / Uit pk, Inverter pk en Full-inverter pk:

AC-omvormer bestaat uit twee typen: Step Inverter en Full-inverter.

De Full-inverter-technologie biedt de beste prestaties met een uniek Full-inverter-besturingssysteem, dat in staat is om de compressor en de ventilatorwerking op het dichtstbijzijnde percentage aan te passen (de compressor draait hertz per hertz en de ventilator rond per ronde), terwijl de stap De omvormer heeft een aantal intensiteitsniveaus (normaal 2 tot 5 niveaus) omdat alleen de compressor de snelheid kan wijzigen en er slechts één snelheid (Aan- of Uit-modus) voor de ventilator is. De Full-inverter maakt dus de beste prestaties mogelijk dan de Step Inverter, vanwege de hogere COP, stabiliteit en veel meer energie-efficiëntie.

Veel gestelde vragen

 

Wat betekent COP?

COP staat voor Coefficient of Performance, een getal dat wordt gebruikt om de energie-efficiëntie van een zwembadwarmtepomp te rangschikken. In het bijzonder geeft het de hoeveelheid energie weer die een machine produceert per eenheid energie die het verbruikt.

Waarom zegt mijn warmtepomp FLO?

In de meeste warmtepompen geeft de foutcode “FLO” een waterdruk probleem aan. Het kan betekenen dat de waterstroom wordt beperkt of dat er helemaal geen wordt gedetecteerd.

Soms kunnen problemen met de waterstroom worden veroorzaakt door een verstopping in het zwembadsysteem, afkomstig van het filter tot de pomp en skimmer manden.

Het beste is dus om klein te beginnen: verwijder de skimmermand  en daarna de pomp filtermand. Controleer vanaf daar uw filter om er zeker van te zijn dat het schoon is en water op de juiste druk laat stromen.

Als alles lukt en de pomp zeker voldoende water ontvangt, is het probleem waarschijnlijk een defecte waterdrukschakelaar. Gelukkig is dit onderdeel vrij goedkoop en eenvoudig te vervangen.

 

Direct naar de Shop (verwarming)

SHOP

AANBIEDINGEN

 • PPG Inverter+ 13,5 kW Fairland zwembad inhoud 35 ~ 65 m³

 • 4.999,-
 • Revolutionaire invertertechnologie

  Betaal 1kW, krijg 18kW aan warmte terug!
  Extreem stille werking
  Verlengde levensduur
  Minimalistisch tijdloos ontwerp
  TUV goedgekeurde specificaties

  Verbinding IN 50 mm
  Verbinding UIT 50 mm
  Geadviseerd zwembadvolume m³ 40 ~75 m³
  Verwarmingscapaciteit kw 14,5 kw
  Materiaal van wisselaar Titanium

  Max. Ingangsstroom A 13.4 A
  Aanbevolen waterstroom m³ / h 6.5 ~ 8.5 m³ / h

 • NU KOPEN!
 • Zwembad Warmtepomp Hot Splash 3,5kW zwembad inhoud 12 m³

 • 355,-
 • Extreem compact en lichtgewicht
  Zeer kleine voetafdruk
  Eenvoudig te installeren en te gebruiken:

  RCD-stekker en intuïtief bedieningspaneel
  Corrosiebestendige titanium warmtewisselaar
  Kleurrijk en uniek ontwerp dat

  past bij uw bovengrondse zwembad

 • KOPEN NU!
 • Warmtepomp Full Inverter 24 kW - 90 m3 (380 volt)

 • 6.999,-
 • Kunststof omkasting
  Zeer hoog rendement (COP max 16)
  Laag geluidsniveau (28dB(A), ECO silence)
  5 inch touchscreen
  Intelligent regelsysteem
  Beheer sturing via wifi module (optioneel)

  Vermogen  (kW) 24
  Capaciteit 8.6 m³ per uur
  Capaciteit zwembad 90,00 m3

  Werkingsgebied  -15-43 graden
  Spanning 380V (wisselstroom)
  Leiding diameter  50
  Afmetingen lxbxh  1110x480x1220 mm

  Garantie 3 jaar garantie

 • NU KOPEN!
 • Dura VI Inverter 15kW zwembadvolume m³ 40 ~ 75 m³

 • 3.425,-
 • MADE BY PHINIX warmtepompen

  De Balance Deluxe warmtepomp is een

  hoogwaardige full inverter warmtepomp

  welke standaard met afdekhoes en

  Wi-Fi module wordt geleverd:

  • Uitgevoerd met LCD kleurendisplay

  • De Balance Deluxe warmtepomp heeft

  een werking van -15°C tot 43°C.

 • NU KOPEN!