Zwembad Totaal
Zwembad en Spa Leverancier, bouw en ontwerp sinds 2010
Ma-Vrij: 13:00 - 16:00 + (31) 57869 0131

Service

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat veroorzaakt een groen zwembad?

Uw zwembad lijdt aan groene algengroei. Een veel voorkomende vrij zwevende variëteit aan algen geeft een troebele groene kleur aan het zwembadwater. Het is gemakkelijk om te corrigeren als het vroeg wordt behandeld. Schok uw zwembad en gebruik dan de juiste dosis algicide voor de grootte van uw zwembad.

Uw zwembad ervaart mogelijk ook een lage totale alkaliteit, wat kan bijdragen aan de groei van groene algen, dus u moet mogelijk ook een alkaliteits vergroter toevoegen.

 

Wat is chloor?

Chloor is een zeer agressief desinfectiemiddel dat bacteriën doodt. Het is erg belangrijk bij het onderhouden van zwembadwater voor de veiligheid en gezondheid van zwemmers. Bacteriën en algen komen elke dag het zwembad binnen, van bronnen variërend van Athene tot het weer. Wanneer we testen op chloor in het zwembadwater, wordt dit aangeduid als vrij chloor, wat betekent dat het chloor actief is en beschikbaar is om bacteriën te doden.

Wat is het verschil tussen chloor en shock ? Moet ik beide gebruiken?

Chloor is een ontsmettingsmiddel en (tenzij u Baquacil-producten gebruikt) is noodzakelijk voor het behoud van een helder en gezond zwembad. Shock is chloor, in een hoge dosis, bedoeld om uw zwembad te shockeren en het chloorniveau snel te verhogen. Chloortabs (geplaatst in een chlorinator, drijver of skimmer-mand) houden een chloorrest in het water.
Je moet beide tabs en shock gebruiken. Zonder lipjes zal de chloorschok snel uit het water verdwijnen; zonder schok zal het chloorniveau niet hoog genoeg worden om het water volledig te zuiveren. U moet proberen het chloorniveau tussen 1 en 3 ppm te houden.
We raden aan het zwembad elke week tot twee weken te shockeren; bij warm weer of vaker gebruik moet u mogelijk vaker schokken. Vervang de tabs als ze op zijn.

Hoe lang moet ik wachten om in mijn zwembad te gaan nadat ik een chloor shock heb gedaan?

Wacht tot het chloor niveau onder de 3 ppm zakt.

Op welk niveau moet ik mijn chloor behouden?

U moet voldoende chloor in het zwembad houden om bacteriën te bestrijden. We raden u aan het vrije chloorresidu van 1,5 ppm tot 3 ppm te behouden.

Wat is ppm?

Delen per miljoen is een eenheid voor het meten van chemische toepassingen. Het geeft die hoeveelheid per gewicht van een chemische stof aan in relatie tot een miljoen gewichtsdelen water.

Waarom is het water in mijn zwembad troebel, rokerig of wazig?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van troebel, rokerig of wazig zwembadwater.

Hier zijn enkele mogelijke oorzaken en oplossingen hieronder.

Slechte circulatie of filtratie: spoel het zwembadfilter terug en reinig het. Reinig de skimmer manden en pompzeef mand. Het filter moet mogelijk chemisch worden gereinigd.
Onjuiste waterbalans: test de pH, totale alkaliteit en calciumhardheid en breng de nodige aanpassingen aan.
Hoog totaal opgeloste vaste stoffen (TDS) en / of calciumhardheid: als een of beide hoog zijn, tap 1/3 tot 1/2 van uw zwembadwater af en vervang het door vers water met een lage hardheid. Pas de chemische balans aan.
Hoge totale alkaliteit: voeg een TA- middel toe.

Laag niveau ontsmettingsmiddel: voeg chloor toe om het ontsmettingsmiddel binnen het juiste bereik te brengen.

Waar komen de vlekken in mijn zwembad vandaan?

Kleuring verschijnt als verkleuring op zwembadoppervlakken. Deze vlekken kunnen groen, blauw, paars, grijs, roodbruin of beige tot bruin zijn. “Permanente” vlekken (vlekken die niet gemakkelijk kunnen worden afgeveegd) zijn meestal het gevolg van enige chemische onbalans of metalen in het water.

Grijze, groene tot blauwachtige paarse vlekken: hoogstwaarschijnlijk koper, mogelijk ijzer.
Roodachtig tot geelbruin: ijzer is de meest waarschijnlijke oorzaak.
Gemiddeld tot donkerbruine vlekken: soms, maar de aanwezigheid van mangaan is vaak de oorzaak.
Beige tot bruine vlekken op gepleisterde of marcite afwerkingen: dit is een kalkaanslag. Hoewel kalk wit is, blijft er vuil in de kristallen zitten terwijl ze zich vormen.
Al deze aandoeningen moeten worden behandeld. Hoe sneller u op een vlek reageert, hoe groter de kans dat deze kan worden geëlimineerd. Raadpleeg een van onze chemische technici voor de meest effectieve behandeling voor uw zwembad.

Mijn haar wordt groen als ik zwem, wordt dit veroorzaakt door chloor?

Nee. Blootstelling aan metalen opgelost in het water, met name koper, ijzer en mangaan, zorgt ervoor dat je haar groen wordt. Wanneer metalen hechten aan de haarschacht en worden geoxideerd door het chloor, kunnen ze een groen residu achterlaten. Om de metalen uit je haar te verwijderen, gebruik je een shampoo voor zwemmers die de metalen uit je haar kan verwijderen.

Waarom heb ik nodig?

Alkaliteit evenwicht?

Alkaliteit helpt de pH te stabiliseren; wanneer de alkaliteit binnen bereik is, zal de pH minder fluctueren. Lage alkaliteit veroorzaakt ook wazig water. De alkaliteits niveaus nemen af ​​met de zure regen; het is belangrijk om de zomerbalans periodiek toe te voegen om een ​​niveau tussen 100 en 150 ppm te behouden.

pH hoger?

Een lage pH betekent dat uw zwembad zuur is. Zuur water kan metalen fittingen, filtersystemen en vooral verwarmingselementen aantasten. De pH daalt met regen, dus het is belangrijk om regelmatig pH Plus toe te voegen om een ​​niveau tussen 7.1 en 7.8 te behouden. Een te hoge of te lage pH kan ook uw ogen irriteren. Als je pH te hoog is, moet je misschien wat pH min toevoegen.

Calciumbalans?

Calciumbalans verzacht het water. sommige plaatsen in Nederland hebben we de neiging om nogal hard water te hebben, dus het is normaal om aan het begin van het seizoen en na toevoegingen van zoet water aan uw zwembad veel Calciumbalans te hebben. Een juiste hoeveelheid calcium beschermt uw voering en apparatuur tegen de hardheid van de chemicaliën.

Waterstabilisator?

Waterstabilisator fungeert als een zonnebrandcrème voor uw zwembad en helpt chloor in het water te houden. Zonder een voldoende hoog stabilisator niveau (cyaanzuur), wordt het chloor dat u aan het water toevoegt, snel door de zon opgezogen. Voeg ongeveer 2 pond toe. van stabilisator per 5000 liter zwembadwater. Om toe te voegen, giet de stabilisator heel langzaam door je skimmer terwijl de pomp loopt. Spoel het filter  5 dagen niet terug; als je moet stofzuigen of terugspoelen, doe dat dan eerst. De stabilisator lost onder druk in uw filter op. Gewoonlijk moet u eind juli nog een kleine dosis stabilisator toevoegen.
Schok?
Shock is vloeibaar of korrelig chloor. U moet elke week tot twee weken een gallon (of een pond) shock per 10.000 liter zwembadwater toevoegen. Tijdens warm weer of frequent gebruik moet u mogelijk vaker schokken. Lage chloorwaarden veroorzaken vaak groen of wazig water, dus als uw water er een beetje troebel uitziet en u al een tijdje niet bent geschrokken, is het toevoegen van shock de eerste stap. Het is altijd het beste om het zwembad ’s avonds te shockeren als de zon uit het water is. Als dit niet het geval is, zal de zon het zo snel wegzuigen als u het toevoegt.
U moet chloortabletten gebruiken in combinatie met shock. De langzaam oplossende tabletten houden een chloorrest in het water. Tabs alleen zullen echter niet voldoende chlorering voor een pool verschaffen.

Uw gids voor onderhoud van zwembadfilters

Voor zwembad bezitters zijn weinig dingen zo bevredigend als kristalhelder water op een zomerse dag. Om ervoor te zorgen dat de duidelijkheid het hele seizoen lang blijft, is het belangrijk om het filter van uw zwembad goed te onderhouden en schoon te maken.

Effectief filteronderhoud is belangrijk gedurende het hele zwembadseizoen, maar het is vooral van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw filter goed werkt als het hoogseizoen nadert. Of u nu een zand-, patroon- of DE-filter heeft, er zijn belangrijke onderhoudsprocedures die u moet volgen en belangrijke producten die u in uw filter onderhoudsprogramma kunt opnemen.

“Het belangrijkste is om te weten wat de druk in uw filter is als deze schoon is”, Dit biedt een basis om u te weten wanneer het tijd is om het filter te onderhouden. Zodra de filterdruk met 8 tot 10 psi boven het niveau stijgt wanneer het filter schoon is, is het tijd om een ​​zand- of DE-filter terug te spoelen, of een filterpatroon te verwijderen en schoon te maken of te vervangen. ”

Zandfilters: wat u moet weten

Weten wanneer je het zand in je filter moet vervangen, zal waarschijnlijk niet duidelijk zijn. Maar als jij het bent

regelmatig onderhoud bijhouden en geen problemen zoals algen in uw zwembad hebben – en uw water is nog steeds niet zo schoon en helder als u verwacht – is het misschien tijd om het zand te veranderen.

Als je zoals de meeste zwembad bezitters met een zandfilter werkt, verander je het zand ongeveer elke drie tot vijf jaar, afhankelijk van het gebruik. Omdat het veranderen van het zand geen deel van de dagelijkse en maandelijkse onderhoud routine is , het is belangrijk om de aanwijzingen op te volgen en – als u niet comfortabel bent om het alleen te doen – kunt u dit door ons laten doen.

Het is van cruciaal belang om zand van het type “zwembadfilter” te gebruiken, niet het spul dat je kinderen in hun zandbak hebben. Als u het juiste zand bij de hand hebt, wees dan voorzichtig bij het vervangen en toevoegen aan uw filter.

“Het verwijderen van het oude zand moet zorgvuldig worden gedaan om de filter kaarsen en andere componenten niet te beschadigen, Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid zand te gebruiken op basis van aanbevelingen van uw filterfabrikant. Het gebruik van te veel zand of te weinig beïnvloedt de filter efficiëntie en kan waterbalans en helderheid problemen veroorzaken.

Om het zand te veranderen, ontgrendelt u de filtertank of verwijdert u de klep aan de bovenkant van het apparaat Neem gewoon het ventiel van de bovenkant en gooi [het oude zand] in een tuin of strooi het er doorheen  de tuin,

Overweeg deze andere tips voor onderhoud van zandfilters:

De binnenkant van uw zandfiltertank heeft een buis die is aangesloten op het pomp. Zorg ervoor dat je geen zand in de pijp gooit, Giet rond de pijp of je dekt de pijp af met een zakje doe dit over de pijpopening terwijl je het nieuwe zand erin giet.”
Het duurt ongeveer zes dagen voordat zandfilters vuil zijn geworden Controleer de meter om te bepalen wanneer het zand vuil is, ieder zwembad is anders, dus het is moeilijk om te weten of je een keer per week of meer of minder moet terugspoelen.”

AANBIEDINGEN